NVBT Praktijk voor biodynamische therapie

Assertiviteitstraining: de kracht van woede

Deze therapie is geschikt voor jou als je niet goed voor jezelf op kunt komen en het moeilijk vindt om nee te zeggen. Als je je grens niet goed aan kunt geven of er steeds achter komt dat je iets hebt gedaan waar je later spijt van hebt.

Het doel is het leren opkomen voor jezelf zodat je je kunt ontwikkelen naar een mens met zelfvertrouwen die zichzelf waar kan nemen met zijn of haar werkelijke waarden. Dat je kunt staan voor wat je zelf wilt zijn zonder dat je twijfelt of dat wel goed is.

In de therapie gebruiken we dramatechnieken, lichaamswerk en tekenen. We kijken  naar hoe je geschiedenis is met assertiviteit en wat jij vooral moeilijk vindt. Zodat je je eigen krachtbronnen kunt aanboren en deze inzetten om je zelfvertrouwen te vergroten.

De assertiviteitstherapie wordt gegeven in kleine groepen en bestaat uit 12 sessies van 2 uur. Als je het moeilijk vindt om emoties te uiten of als je je vooral verbaal uit en/of je vooral cognitief functioneert. Met andere woorden: vooral praten over in plaats van te voelen wat er gevoelsmatig echt met je aan de hand is, is deze therapie wellicht iets voor jou.
© Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie en drama, Cora Rooijakkers, 20201