NVBT Praktijk voor biodynamische therapie

Babymassage

Babymassage is een cursus voor ouder en kind. Door de liefdevolle aanraking vergroot je het contact met je kind.

Cursus babymassageBabymassage is gebaseerd op de biodynamische psychologie waarbij je er vanuit gaat dat de beschermende weerstand van mensen gerespecteerd dient te worden. Als je baby bijvoorbeeld niet aan het hoofd aangeraakt wil worden is daar een reden voor en dat respecteer je, je raakt het hoofdje dan niet aan. Het mooie van deze massage is dat ze zich richt op het unieke in elk mens en je aan de persoonlijke behoefte van je baby tegemoet komt.

Babymassage is een manier om je baby goed te leren kennen. De eerste levensjaren zijn erg belangrijk voor een mens. Het kan je kind een gevoel van ontspanning, veiligheid en vertrouwen geven. Tevens werkt het positief op de zintuiglijke en motorische ontwikkeling.
Babymassage geef je aan elke baby die het prettig vindt. Het kan een ondersteuning zijn bij een nare ervaring zoals een operatie of een moeilijke bevalling of wanneer je baby onrustig is, slecht slaapt, veel huilt, gespannen of zeer actief is.
Je kunt als ouder de massage geven omdat je het leuk vindt, om de band met je kind te versterken of als je onzeker bent in het aanraken van je kind.

Babymassage kan individueel of in kleine groepjes gegeven worden, indien het wenselijk is ook bij je thuis. De cursus bestaan uit 4 tot 5 lessen van 1 tot 1 en 1/2uur. Tijdens de cursus kunnen we ervaringen uitwisselen met elkaar. Ik geef een demonstratie van de massage met een van de baby's en vervolgens gaat u als ouder zelf aan de slag onder mijn begeleiding. Iedere ouder krijgt een korte behandeling om te laten voelen wat massage kan doen, zodat je het daarna door kunt geven aan je kind en als ontspanning voor jezelf.

© Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie en drama, Cora Rooijakkers, 2020